Je bent hier:

Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

 

FotoFestival Naarden met expositie Inge van Mill

Van 20 mei t/m 18 juni 2017 vindt in Naarden het FotoFestival Naarden plaats. De vestingstad staat tijdens het festival volledig in het teken van fotografie. Overal zijn tentoonstellingen van in totaal ongeveer 50 Nederlandse en internationale fotografen in het thema 'Right Here, Right Now'.

Meer informatie over het festival, de openingstijden en bereikbaarheid kun je terugvinden op de website van FotoFestival Naarden.

Tweederangsburger door Inge van Mill

Onze goede vriendin Inge van Mill exposeert dit jaar ook op FotoFestival Naarden met haar serie Tweederangsburger. Haar serie is te bekijken op festivallocatie The Fence. 

De maatschappij verhardt, er heerst onvrede, angst voor de ander zonder deze persoonlijk te kennen. Wat doet deze verharding met de maatschappij, met een groep en met het individu? Met deze vragen is Inge het gesprek aangegaan met een aantal jongens van Marokkaanse afkomst, geboren in de Schilderswijk in Den Haag. Uit deze persoonlijke verhalen is een serie in beeld en tekst ontstaan.

Inge zegt zelf over haar project:

"Met mijn project ‘Tweederangsburger’ ben ik op zoek gegaan naar de Marokkaanse-Nederlandse jongen: wie is hij? Wat doet het met hem wanneer hij wordt aangesproken op de daden die een ander heeft gepleegd, maar waarvoor hij zich iedere keer moet verantwoorden. Omdat zijn achtergrond Marokkaans is, hij een moslim is, een jongeman en in de Schilderswijk woont. Wordt hij beoordeeld wie hij in wezen is: een mens met zijn dromen, zijn talenten, zijn gevoelens, etc.; of wordt hij beoordeeld door het filter ‘Marokkaanse moslim jongeman’, waarop een negatief stempel rust. De jongens geven aan dat zij ervaren dat ze als tweederangsburgers worden gezien. Wat doet het met iemand wanneer hij niet als volwaardig en evenwaardig wordt behandeld."

Van het project wordt een fotoboek uitgegeven dat ook te koop zal zijn op het festival. Meer informatie over Inge van Mill kun je terugvinden op haar website.

 inge van mill tweederangsburger

Deel deze pagina met anderen: